U bent hier

Wat en voor wie?

Wat?

Wil je iets aan je werksituatie veranderen of groeien binnen je baan? Problemen op je werk? Te veel stress? Geen energie meer of net niet genoeg uitdaging? Het evenwicht kwijt tussen werk en privé? Gewoon nieuwsgierig?

Er bestaat duidelijk meer dan één aanleiding om loopbaanbegeleiding te overwegen.

Loopbaanbegeleiding is een individuele begeleiding waarbij je samen met een vaste loopbaancoach je werksituatie onder de loep neemt.

Loopbaanbegeleiding is voor iedereen anders. Het is een traject op maat. De coach stemt de inhoud en de duur ervan af op jouw behoeften. Via individuele gesprekken, opdrachten en oefeningen gaat hij of zij dieper in op jouw loopbaan, kennis, talenten, vaardigheden, ambities en …dromen.

Zodra je precies weet wat je wilt, bepaal je hoe je dit kunt bereiken. Samen met je coach maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) dat aangeeft welke stappen je moet zetten om je doel te bereiken. Dit plan helpt je om actie te ondernemen en doordachte keuzes te maken om zo te komen tot… werk dat jij wilt.

Deze website vertelt je verder hoe loopbaanbegeleiding in de praktijk verloopt, aan welke voorwaarden je moet voldoen, wat het kost en waar je de erkende loopbaanbegeleidingscentra vindt die lid zijn van het Steunpunt Lokale Netwerken.

Voor wie?

Loopbaanbegeleiding is er voor iedereen met minimaal 1 jaar werkervaring in de voorbije 2 jaar als werknemer of als zelfstandige.

Je woont en werkt in Vlaanderen of in het Brussels gewest en je volgde de voorbije 6 jaar geen gesubsidieerde loopbaanbegeleiding.

Een overzicht van alle voorwaarden vind je hier.

Loopbaanbegeleiding zoeken

Activiteit zoeken